Menü Bezárás

Az Ister mentén

Az idei Ister Napok sűrű és változatos programjából igazából a szombati napot lőttük be magunknak, hogy múszáj aznap újra „megtámadnunk és bevennünk” a belvárost. Persze a döntésünkben jókóra szerepet játszott a meghirdetett gyertyaúsztatás és a programban szereplő Muzsikás-koncert is.


A Kacsakőtől indultunk neki a Dunaparti Művelődési Ház előtt álló nagyszínpadhoz, miközben a színpadon a Zuboly együttes húzta. De az Ister (ahogy a Dunát az ókorban nevezték) nem eresztett könnyen. Sőt egyszercsak negjelent egy igazán impozáns, retro-vintage hajó is a vízen, mint ahogy megtudtuk, a  Rubin, amelyet 1964-ben Berlinben építették, és 2007 óta dunai hajó.

A színpadhoz érve gyorsan szereztünk két Ister sört, merthogy ez Szentendre söre, ami  tökéletes választásnak bizonyult számunkra. Kellemesen itatta magát ez a sem túl erős, sem túl nem gyenge, jó kis IPA.

Jó hangulatunk fokozásaképp időkezben a koncert is megkezdődött. A Muzsikás számunkra egy élő legenda, de úgy tűnt nemcsak számunkra, hiszen a  közeledő vihar ellenére is nagyon sokan voltak kíváncsiak rájuk.

„Vígy el, Duna, vígy el..” –  énekelte Petrás Mária, amely szívhez szóló csángó dalt valószínűleg az időjárás is komolyan hallgatott vett, hiszen ezt követően hamarosan megérkezett a Kataszrtófavédelemtől a viharriasztás. A gyertyaúsztatás tehát halasztásra került, melyet a tájékoztatás szerint augusztus 24-én este 10:00-kor fogunk majd pótolni, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében, amit így még jobban várunk!