Menü Bezárás

Figaro házassága a Főtéren

„A komolyan vehető dolgok között a házasság (..) a legnevetségesebb.” – énekli Mozart egyik halhatatlan hőse. Valóban így van? Ennek próbáltunk utánajárni péntek este a szentendrei Főtéren.


Az elmúlt hétvégén elsőként mutatták be városkánk történelmi hangulatú Főterén Mozart örökbecsű vígoperáját, a Figaro házasságát. A nemegyszer jóízű kacagásra ösztönző darabban a hős amorózó és jövendőbelije természetesen most is túljártak a kéjsóvár gróf eszén, aki végül megszégyenülve volt kénytelen lemondani az első éjszaka jogáról.

(Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A szeszélyes időjárás is nekünk kedvezett, mert bár borult volt az ég, a főváros felöl mennydörgés hangját hozta a szél, a jó háromórás, éjszakába nyúló előadás alatt még egy csepp eső sem esett.

Ezzel a darabban a Szentendrei Teátrum immár másodszorra volt részese egy olyan összefogásnak a Co-Opera társulattal közösen, amelynek köszönhetően a megszületett  produkció számos más vidéki és határon túli magyar városba is eljut majd (mielőtt végül külföldi turnéra vándorolna tovább), hasonlóan a tavalyi évben bemutatott A sevillai borbély c. Rossini előadáshoz, amely Szegeden, a budapesti Operettszínházban és Győrben is nagy sikerrel szerepelt.