Menü Bezárás

RÓLUNK


• Az interjúk szerzője:
Gálfi Sarolta, www.azember.hu

„Nekem Szentendre az otthonom. 2006 szeptemberében költöztünk a belvárosba a férjemmel, majd decemberben született a fiunk. Kismamaként nagyon sokáig, nagyon egyedül éreztem magam. Aztán szinte észrevétlenül kinyílt a város. Azon kaptam magam, hogy turistákat igazítok útba, ismerősöknek köszönök az utcán, majd jónéhány ismerősből barát lesz. Az óvoda és az iskola idővel még több barátot hozott, immár nemcsak nekünk, hanem a gyerekünknek is. Egy szeretettel teli, megtartó közösség vesz körül bennünket, amiről azt gondolom, hogy kivételes szerencse, és talán egyedülálló is ma Magyarországon. Az itt élő emberek nyitottsága pedig nem csupán a belső indíttatásaikból fakad, ezt maga a város is formálja. Észrevétlenül. A sok szépség, ami körülvesz, tudat alatt is hat ránk, és arra sarkall, hogy egy kicsit mindig jobbak, kreatívabbak, igazabbak legyünk, mint amit várnánk magunktól. És meg merem kockáztatni, hogy az ember születése is Szentendrének köszönhető.”

• Fotók:
Angeli Török Petra, www.angelitorokpetra.hu
és Várallyay Tádé

„Pár napja volt 13 éve, hogy Szentendrére költöztünk, ami azt jelenti, hogy a legnagyobb gyerekünk lassan 13 éves lesz, ő már ide született – és ide született a három kisebb is. Ezer és ezer szállal kötődöm ide, de hogy mit is jelent nekem a város, az az idő múlásával nagyon sokat változott. Amíg huszonévesen a pezsgő mediterrán kisvárosba szerettem bele, addig most negyven felé inkább a magányos hajnali sétákon és a fogcsikorgató téli napokon érzem magaménak a várost.” (Angeli Török Petra)

• Szerkesztő:
Hidegkuti Dorottya

„Hajlamos vagyok azt hinni, hogy talán éppen az az egyik legnagyobb gyökérnövesztő erő, ami Szentendréhez köt bennünket, hogy mindig kiderül róla valami új, valami más, amit nem tudtunk korábban. Hol egy találkozás során a piacon, hol egy regényből vagy éppen egy-egy szemlyes vallomás megismerése által. A Nekem Szentendre kezdeményezés célja, hogy sikerüljön ezen történetekből minél többet megosztanunk azokkal, akik valójában kíváncsiak arra, miért is jó itt élni, vagy ellátogatn ide.”


Az oldal üzemeltetője a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 22., tdm@szentendre.hu